Afscheid van een vriendin

Vaar wel maar niet vaarwel…

Nieuwjaar 2016

Wilma en Peter brengen oud op nieuw door in Oostende. Hun appartement heeft zicht op de haven. De dag na nieuwjaar zullen ze naar Antwerpen rijden waar in het Willemdok een blauwe Beneteau 393 te koop ligt. Ze dromen van een boot. Groot is hun verrassing wanneer in de haven van Oostende een zeiljacht afmeert met dezelfde naam als de boot die ze de volgende dag gaan bekijken. Pat Panick. Inderdaad, dat zijn wij, en we liggen er ook, met onze Breehorn weliswaar, om oud op nieuw te vieren. We kijken die avond naar hetzelfde vuurwerk als Wilma en Peter. We hebben mekaar nog niet ontmoet.

Pinksterweekend 2016

Onze Beneteau 393 ligt nog steeds te koop, ze heeft ‘de ware’ nog niet gevonden, of omgekeerd. Het bezoek van Wilma en Peter op 2 januari is alweer even geleden. Ze waren wég van de boot, maar stelden de aanschaf toch nog even uit. Nu hangen ze terug aan de telefoon. De boot is niet uit hun gedachten geweest. Ze willen graag nog een keuring van het onderwaterschip en zien dat graag in Willemstad gebeuren.

Laatste dagen van mei 2016

Dag Antwerpen, dag Willemdok, Pat Panick vertrekt naar Nederland.

Las en ik varen haar op de laatste zaterdag van mei naar Wemeldinge en op zondag varen Wilma en Peter mee naar Willemstad. ‘Hij loopt al de hele week te fluiten,’ grapt Wilma, wijzend naar haar schipper die achter het stuurwiel staat alsof hij van een lange reis thuisgekomen is.

De keuring verloopt naar wens, en onze Beneteau 393 verandert van eigenaar. En dan worden we een beetje sentimenteel. Zo veel fijne jaren, mooie zeilavonturen, toch een stukje geschiedenis dat we achterlaten. En tezelfdertijd zegt mijn volstrekt onwetenschappelijk buikgevoel dat het helemaal goed komt met de nieuwe eigenaren. Ze passen gewoon bij de boot. En ik hoop van harte dat ze er minstens zo veel plezier aan beleven als wij.

Vaar wel, lieve vriendin.

 

 

 

Een gedachte over “Afscheid van een vriendin

  1. Lieve Las en Heidi,
    Het was liefde op het erste gezicht krasje meer of minder maakt niet meer uit nog even door sparen!!! En nu nu zijn we helemaal gelukkig met ‘pat panick’ ‘ peer gynt’ en daarbij nog een paar hele lieve vrienden erbij. Thanks

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.